Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 Kalendar nastave
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2018/2019)
Merlin stara inačica (2017/2018)
 
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
Sveučilište u Zagrebu
Novosti

Kampusijada 2014.
Ove će se godine Kampusijada održati 29. svibnja na tradicionalnoj lokaciji - u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Noć knjige 2014.
Već skoro sedamdeset godina 23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Znanstveni skup o Antunu Barcu
U organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, od 24. do 26. travnja 2014. u Zagrebu i Crikvenici održavat će se znanstveni skup o Antunu Barcu.

Polaganje kamena temeljca Studentskog restorana Agronomskog i Šumarskog fakulteta
Svečanost će se održati u utorak 22. travnja 2014. u 12 sati na Agronomskom fakultetu.

Javno predstavljanje rezultata provedenih istraživanja
U sklopu projekta Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira tijekom veljače provedena su istraživanja među poslodavcima i doktorandima svih hrvatskih sveučilišta.

Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu
Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani je rektor Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje.

Održan međunarodni kongres studenata "ERFUSS"
Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u petak 11. travnja 2014. u 10 sati svečano je otvoren Međunarodni kongres studenata „ERFUSS“.

Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 
 
Vijesti
 
 
  Prof. dr. sc. Zvonko Dragčević izabran u počasno zvanje professor emeritus
Senat Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj 11. redovitoj sjednici u 349. akademskoj godini (2017./2018.) održanoj 15. svibnja 2018. godine donio Odluku o dodjeli počasnog zvanja i titule professor emeritus prof. dr. sc. Zvonku Dragčeviću , redovitom profesoru u mirovini Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Zvonko Dragčević ostavio je vidan trag kroz svoje znanstveno djelovanje na Sveučilištu u Zagrebu koje je započelo fizikalno kemijskim istraživanjima i izvrsnim rezultatima, a nastavilo se njegovim prelaskom u područje tekstilne i odjevne tehnologije gdje je svojim znanjem, iskustvom i elanom zamjetno pripomogao razvoju tada mladog polja tekstilne tehnologije. Osuvremenio je i uveo brojne nove spoznaje s područja industrijskog inženjeringa, a osobito se istaknuo uvođenjem i razvojem novih mjeriteljskih metoda u tekstilnoj tehnologiji te razvojem tehničkog tekstila, zaštitne i inteligentne odjeće. Brojna tehnička rješenja su patentirana i nagrađivana na najprestižnijim svjetskim izložbama inovacija i izuma što je podiglo ugled i Sveučilišta i Republike Hrvatske, osobito s motrišta malog broja patenata koji se u nas prijavljuju. Na temelju svojih originalnih istraživanja objavio je i respektabilan broj publikacija te time stekao pozornost i ugled svjetske istraživačke zajednice s područja tekstilnih tehnologija. Svoj ugled dodatno potvrđuje kao osnivač i voditelj tekstilno/odjevne sekcije pri The Danube Adria Association for Automation & Manufacturing (DAAAM International), Beč te kao koordinator tada mlade Central European Exchange Program for University Studies (CEEPUS) mreže. Na temelju stečenih iskustava, jedan je od pokretača i dugogodišnji voditelj međunarodnog kongresa International Textile, Clothing & Design Conference (ITC&DC), koji je pod njegovim vodstvom prerastao u jedan od najuglednijih svjetskih skupova. Isto tako je na njegovu inicijativu utemeljena i sekcija za zaštitne materijale, odjeću i opremu u okviru svjetskog CSCM - World Congress on CBRNe Science & Consequence Management kongresa. Svoje originalne znanstvene spoznaje uspješno primjenjuje kao dugogodišnji koordinator i voditelj brojnih projekata razvoja i uvođenja specijalne obuće i odjeće za pripadnike oružanih snaga i policijskih djelatnika pri čemu su razvijeni, realizirani i prihvaćeni za proces proizvodnje i uporabu brojni modeli zahtjevnih obilježja.

Također valja istaknuti da je prof. dr. sc. Zvonko Dragčević stečena znanja uspješno prenio i u područje nastavnog djelovanja gdje je osuvremenio postojeće predmetne sadržaje, a uvođenjem programa prema Bologni uveo je niz novih predmeta koje je samostalno osmislio, a bio je i mentor većeg broja diplomskih i magistarskih radova te doktorskih disertacija. Obnašao je dužnosti prodekana za nastavu u OOUR-u ITO, Tehnološkom fakultetu i Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a dugi niz godina bio je predsjednik zahtjevnih povjerenstava i komisija za provođenje razredbenih i kvalifikacijskih postupaka te uspješan predsjednik Povjerenstva za izradu nastavnih planova svih studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Isto tako prof. dr. sc. Zvonko Dragčević je u okviru stručne djelatnosti, u koju je unosio spoznaje koje je stjecao svojim istraživanjima, a koji se odražavaju na velik broj elaborata i studija za potrebe najistaknutijih hrvatskih tvornica tekstila i odjeće te zapaženih i cijenjenih stručnih seminara za rukovodno osoblje u njima. Uspješno je vodio projekt Svečanih akademskih odora Sveučilišta u Zagrebu pri čemu su realizirane svečane akademske odore za rektora, prorektore, dekane i prodekane sveučilišta te brojne svečane odore i talare za promocije počasnih doktorata na Sveučilištu u Zagrebu, a nastavkom projekta i za svečanosti dodjele i promoviranja doktorata znanosti. Na sličan način vodio je i projekt dizajna i izrade kolekcije misnih ruha za visoke crkvene dostojanstvenike tijekom komemoracija na Bleiburškom polju. Također, kao priznati znanstvenik širokog spektra znanja, dugogodišnji je urednik znanstveno stručnog časopisa Tekstil, član brojnih uglednih društava, dobitnik niza nagrada i priznanja za svoj prepoznat i priznat rad.

Slijedom prethodno navedenog, prof. dr. sc. Zvonko Dragčević ima posebne zasluge za razvitak i napredak Sveučilišta te međunarodno priznatu znanstvenu izvrsnost, a svojim je plodnim pedagoškim i znanstvenim doprinosom uvelike pridonio ugledu Sveučilišta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Čestitamo na dodjeli počasnog zvanja i titule professor emeritus!

  Prilog:
  Zvonko Dragcevic_Universitas.jpg

 
Ured dekanice, 13.07.2018 17:12
 

<<< Povratak

Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 
 

Textile Science Research Centre
 

www.progecad.com.hr
 

Servis tekstilnih europskih projekata
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti

8th Central European Conference
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info