Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 
 Kalendar nastave
 2019./2020.
 
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2019/2020)
Merlin stara inačica (2018/2019)
 
    TTF Facebook
   TTF YouTube
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
 
RSS feed Srca
RSS feed Sveučilišnog računskog centra

Kako ocjenjivati pomoću rubrika?

Centar za e-učenje pripremio je novi online tečaj „Kako ocjenjivati pomoću rubrika?“.U Srcu održan Copernicus Hackathon

U Srcu je 23. i 24. listopada 2019. godine održan Copernicus Hackathon, natjecanje u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za Hrvatsku i Sloveniju.Završila 12. akcija "Srce za brucoše"

Predavanjem na Arhitektonskom fakultetu završila je 12. akcija "Srce za brucoše". Tom akcijom studente prve godine studija upoznajemo s uslugama Srca koje će moći koristiti kao studenti.Grafički dizajn uz pomoć besplatnih alata

Ako biste se željeli okušati u grafičkom dizajnu, sve što vam je potrebno za uspješan početak možete naučiti na novom tečaju pod nazivom „Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP)”.Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.unizg.hr
 


           Upisi u ljetni semestar ak. god. 2019./2020.

 
Vijesti
 
 
  Studenti i nastavnici u posjetu tt. Lenzing Fibres GmbH (Austrija)

Studenti I. godine diplomskog studija TKME smjera, u okviru praktične nastave iz kolegija "Proizvodnja i modifikacija umjetnih vlakana" (nositeljice izv. prof. dr.sc. Sanje Ercegović Ražić), dana 22. siječnja 2020. posjetili tvornicu Lenzing Fibres GmbH (Heiligenkreuz, Austria) svjetskog proizvođača liocelnih vlakana (CLY) iz celulozne pulpe primjenom suvremenog i ekološki prihvatljivog tehnološkog postupka ispredanja vlakana iz otopine.

Tijekom boravka studenti su upoznati s cijelim tehnološkim procesom proizvodnje liocelnih vlakana, od pripreme celulozne pulpe - preko kemijskog ispredanja CLY vlakana – kontrole kvalitete u fazama proizvodnje cijelog tehnološkog procesa - do pakiranja gotovih bala liocelnih vlasastih vlakana. Studenti su se upoznali sa svjetskim proizvođačem liocelnih vlakana kroz jedan suvremeni tehnološki proces i gotovo u potpunosti automatiziranim procesom, uz primjenu naprednih robota koji se koriste u pakiranju i skladištenju gotovih bala. Osim toga studentima je gospodin Bernd Zaunera (generalni direktor) održao predavanje o povijesnom razvoju tt. Lenzing Fibres GmbH u Austriji, današnjoj poziciji na svjetskom tržištu proizvodnje umjetnih celuloznih vlakana, te iznio daljnje planove razvoja i pozicioniranja tvrtke kao svjetskog lidera proizvodnje ovih vrsta vlakana, u čemu važnu ulogu predstavlja razvoj proizvoda iz recikliranih celuloznih sirovina koji će doprinijeti značajnom smanjenju ukupnog opterećenja okoliša. Ovakav način praktične nastave u realnom procesu proizvodnje umjetnih celuloznih vlakana iz otopine predstavlja vrlo važan element u stjecanju potrebnih znanja i kompetencija studenata smjera tekstilne kemije, materijala i ekologije, jer su se realizacijom ovog posjeta upoznali s dva glavna tehnološka postupka kemijskog ispredanja umjetnih vlakana u dvjema tehnološki naprednim tvornicama u Europi (tt. Aquafil SLO su posjetili 16. siječnja 2020.).

Sredstva realizacije praktične nastave u ovoj akademskoj godini 2019./2020. osigurana su iz potpore istraživanju za 2019. godinu voditeljice prof. dr. sc. Antonete Tomljenović (iz dijela glavarine koja propada izv. prof. dr. sc. Sanji Ercegović Ražić).

Osim studenata i nositeljice kolegija izv. prof. dr. sc. Sanje Ercegović Ražić, u posjetu tt. Lenzing Fibres GmbH, iz redova profesora i asistenata TTF-a prisustvovale su i izv. prof. dr. sc.  Ana Sutlović i izv. prof. dr. sc. Martinia Ira Glogar, te asistenti svi magistri tekstilne tehnologije Anja Ludaš, Ivan Beritić i Juro Živičnjak.

  Prilog:
  Studenti_i_nastavnici_u_posjetu_tt._Lenzing_Fibres_GmbH.jpg

 
Odbor za odnose s javnošću , 10.02.2020 14:12
 

<<< Povratak

Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

Textile Science Research Centre
 
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 

IP-2018-01-6363 Development and thermal properties of intelligent clothing
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info