Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 Kalendar nastave
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2018/2019)
Merlin stara inačica (2017/2018)
 
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
Sveučilište u Zagrebu
Novosti

Kampusijada 2014.
Ove će se godine Kampusijada održati 29. svibnja na tradicionalnoj lokaciji - u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Noć knjige 2014.
Već skoro sedamdeset godina 23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Znanstveni skup o Antunu Barcu
U organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, od 24. do 26. travnja 2014. u Zagrebu i Crikvenici održavat će se znanstveni skup o Antunu Barcu.

Polaganje kamena temeljca Studentskog restorana Agronomskog i Šumarskog fakulteta
Svečanost će se održati u utorak 22. travnja 2014. u 12 sati na Agronomskom fakultetu.

Javno predstavljanje rezultata provedenih istraživanja
U sklopu projekta Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira tijekom veljače provedena su istraživanja među poslodavcima i doktorandima svih hrvatskih sveučilišta.

Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu
Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani je rektor Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje.

Održan međunarodni kongres studenata "ERFUSS"
Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u petak 11. travnja 2014. u 10 sati svečano je otvoren Međunarodni kongres studenata „ERFUSS“.

Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 
 
Vijesti
 
 
  Predsjednik uprave Varteksa Nenad Bakić održao tribinu „Transformacija u Varteksu i perspektiva domaće tekstilne industrije“

U petak, 8. ožujka 2019. u 15:00 sati, na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu Predsjednik uprave Varteksa Nenad Bakić održao je tribinu „Transformacija u Varteksu i perspektiva domaće tekstilne industrije“.

Tribini, namijenjenoj prvenstveno studentima, mladim dizajnerima i tekstilnim inženjerima prisustvovali su mnogi uvaženi gosti: prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor Sveučilišta u Zagrebu za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, emeritus prof. dr. sc. Ivo Soljačić, mnogi profesori Tekstilno-tehnološkog fakulteta te kolege iz suradničkih institucija. Predsjednik uprave Varteksa Nenad Bakić je vrlo inspirativnim predavanjem prenio svoja iskustva o transformaciji firme, te poručio svima – radikalni uspjeh je moguć!

Tribinu je organizirala uprava Tekstilno-tehnološkog fakulteta: dekanica prof. dr. sc. Gordana Pavlović i cijeli prodekanski tim, a jedna je u nizu mnogih znanstveno-gospodarskih tribina koje fakultet organizira u skladu sa svojom poslovnom politikom upravljanja te misijom Sveučilišta u Zagrebu koje se temelje na povezivanju industrije i znanosti.

izv. prof. dr. dr. sc. Iva Rezić u ime uprave i odbor za organizaciju tribina, 12.03.2019 11:46 Prilog   
 
  Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu i tvrtka Varteks potpisali sporazum o suradnji

Dekanica prof. dr. sc. Gordana Pavlović u ime Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF) i predsjednik uprave Varteksa, Nenad Bakić danas su potpisali sporazum o suradnji kojem su konačni cilj višestruki neposredni i posredni pozitivni utjecaji na cjelokupno njihovo poslovanje, ali i poslovanja čitavog sektora tekstilne, odjevne i modne industrije u Hrvatskoj.

TTF i Varteks će surađivati na svim područjima od zajedničkog interesa, a posebice kroz znanstveno-istraživački i umjetničko-istraživački rad, što uključuje i suradnju na istraživačko-razvojnim projektima, prijavu i realizaciju zajedničkih istraživačko razvojnih projekata financiranih prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, kroz povezivanje s međunarodnim dionicima, sklapanje sporazuma o partnerstvu za razvoj novih tehnologija i proizvoda, suradnja u segmentu izrade doktorskih disertacija i projektnih zadataka u okviru doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija i izradu studija i ekspertiza.

Izv. prof. dr. dr. sc. Iva Rezić, Prodekanica za znanstveno-istraživački rad, 11.03.2019 21:00 Prilog   Cijeli tekst
 
  Održana tribina „ESI FONDOVI I PROGRAMI UNIJE – Mogućnosti za visoko obrazovanje“

Tribina pod nazivom „ESI FONDOVI I PROGRAMI UNIJE – Mogućnosti za visoko obrazovanje“ održana je u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, na kojoj su izlaganja održali Franjo Benjak, mag.oec. (Voditelj Ureda za projekte TTF-a) i Vesna Kotarski, dipl. oec. (Voditeljica Ureda za EU projekte, Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu).

Prezentacije s izlaganja i fotografije možete preuzeti u nastavku.

ESI_FONDOVI_I_PROGRAMI_UNIJE_DIO_1_BENJAK
ESI_FONDOVI_I_PROGRAMI_UNIJE_DIO_2_KOTARSKI

Izv. prof. dr. dr. sc. Iva Rezić, Prodekanica za znanstveno-istraživački rad, 11.03.2019 16:30 Prilog   Cijeli tekst
 
  Natječaj za časnike za vezu za potrebe HR PRES 2020.

U suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH, na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljen je Natječaj za časnike za vezu za potrebe HR PRES namijenjen studentima završnih godina preddiplomskog, diplomskog ili integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu koji u razdoblju predsjedavanja Hrvatske Vijećem Europske unije, od 1. siječnja do 30. lipnja 2020., žele obavljati poslove časnika za vezu.

Rok za prijavu je 21. ožujka 2019..

Natječaj u PDF formatu nalazi se u privitku.

Uredništvo, 08.03.2019 15:21 Prilog   
 
  Poziv na tribinu „Transformacija u Varteksu i perspektiva domaće tekstilne industrije“

Pozivamo vas na tribinu "Transformacija u Varteksu i perspektiva domaće tekstilne industrije" koju će održati Nenad Bakić, hrvatski poduzetnik i investitor.

Tribina će se održati u petak, 8. ožujka 2019. u 15:00 sati na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, u predavaonici A-301.

Odbor za organizaciju tribina, 06.03.2019 12:34 Prilog   
 
  Projekt spajanja poslodavaca sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa "Iskustvo zlata vrijedi"

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine organiziraju projekt Iskustvo zlata vrijedi, putem kojega spajaju partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa. Cilj projekta je omogućavanje prakse radi lakšega zapošljavanja u budućnosti. U natječaju Iskustvo zlata vrijedi 2019. mogu sudjelovati studenti s invaliditetom i studenti slabijega materijalnoga statusa.

Studenti se mogu prijaviti ovdje:

Prijave traju do 28. ožujka 2019..

izv. prof. dr. sc. Vesna Marija Potočić Matković, Koordinatorica za studente s invaliditetom, 06.03.2019 09:50    
 
  Tekstilno-tehnološki fakultet predstavljen u emisiji Sveučilišni Zagreb

U emisiji Sveučilišni Zagreb prikazanoj 28. siječnja 2019. na Z1 televiziji Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga ugostio je prof. dr. sc. Gordanu Pavlović, Dekanicu Tekstilno-tehnološkog fakulteta povodom obilježavanja Dana Tekstilno-tehnološkog fakulteta i međunarodne konferencije Tekstilna znanost i gospodarstvo 2019 Francusko-Hrvatski forum.

Cijelu emisiju pogledajte na Sveučilišni Zagreb - Tekstilno-tehnološki fakultet 28.1.2019.

Odbor za odnose s javnošću, 05.03.2019 13:25    Cijeli tekst
 
  Poziv na projekte međufakultetske suradnje Akademije dramskih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta

U sklopu međufakultetske suradnje studenti druge godine Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta smjera kostimografija, već niz godina svojim radom, sudjeluju na ispitnim produkcijama Akademije dramskih umjetnosti (glume i režije). Pozivamo vas na javne izvedbe izvedbe/predstave koje će se održati 5. i 6. ožujaka 2019..
Predstavu/izvedbu CILJ DRAMSKE AKCIJE Klase prof. Baletića Shakespeare Live, moći će se pratiti i uživo na pripadajućem linku.
Raspored održavanja predstava pogledajte u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 05.03.2019 13:00 Prilog   
 
  Natječaj za mlade (15 – 25 g.) neafirmirane i buduće modne dizajnere ČUDNOVATI SVIJET MOEBIUS-a

Hrvatsko Udruženje Interdisciplinarnih Umjetnika – HUIU raspisuje Natječaj za mlade (15 – 25 g.) neafirmirane i buduće modne dizajnere ČUDNOVATI SVIJET MOEBIUS-a .
Natječaj je organiziran u sklopu IN DIS PROJEKT-a te završnog multimedijskog događaja IN DIS FORM na temu stripa MOEBIUS u čast autoru Jean Giraud – Moebius-u (1938.-2012.- francuski umjetnik, strip crtač i pisac) u suradnji s Arena Hospitality Group-om d.d.

Natječaj je otvoren od 2. ožujka 2019. do 1. svibnja 2019. u 23:59 sati.
Svi radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom putem ( Jumbo Mail ili We transfer) na e-mail: huiu@huiu.hr
Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.
Opširnije u prilogu.

Uredništvo, 05.03.2019 12:25 Prilog   
 
  Kandidature za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Poštovani studenti,

Kandidacijski obrazac za izbore za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta kao i dodatnu dokumentaciju (presliku indeksa ili odgovarajuću potvrdu sastavnice) dužni ste osobno dostaviti Izbornom povjerenstvu Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Kandidacijski obrazac za izbore za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica nalazi se u prilogu.

Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za Studentski zbor SuZG TTF, 01.03.2019 11:08 Prilog   Cijeli tekst
 

<<< Noviji članci   Stariji članci >>>

Strana 2 od 225

Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 
 

Textile Science Research Centre
 

www.progecad.com.hr
 

Servis tekstilnih europskih projekata
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti

8th Central European Conference
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info