Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  Upisi studenata u 1. godinu sveučilišnih i stručnih preddiplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020.

Upisi u prvu godinu preddiplomskih studijskih programa na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu provodit će se u srpanjskom upisnom roku od 17. do 19 . srpnja 2019. godine i to za sljedeće studijske programe:

1. Tekstilna tehnologija i inženjerstvo - TTI (smjerovi: Odjevno inženjerstvo, Projektiranje i menadžment tekstila, Tekstilna kemija, materijali i ekologija), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a)

2. Tekstilna tehnologija i inženjerstvo – TTI, smjer: IDTO (Industrijski dizajn tekstila i odjeće), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a)

3. Tekstilni i modni dizajn – TMD (smjerovi: Modni dizajn i Dizajn tekstila), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a)

4. Tekstilna odjevna i obućarska tehnologija – TOOT (smjerovi: Tekstilna tehnologija – kemijska ili – mehanička, Odjevna tehnologija i Obućarska tehnologija), preddiplomski stručni studij, trajanje 3 godine (Varaždin, Hallerova aleja 6a)

5. Tekstilna odjevna i obućarska tehnologija – TOOT, smjer: DO (Dizajn obuće), preddiplomski stručni studij, trajanje 3 godine (Varaždin, Hallerova aleja 6a)

Studentska referada, 20.05.2019 08:35 Prilog   Cijeli tekst
 
  Tekstilno-tehnološki fakultet suorganizator je tematskog tjedna „Kemija mode“

U sklopu projekta 'Kemija svuda oko nas', Studentska sekcija HDKI-ja i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet organiziraju tematski tjedan 'Kemija mode' kojemu je cilj prikazati povezanost kemije i mode kroz pametne materijale, tehnike koje se koriste u razvoju novih, inovativnih materijala.
Tim povodom će se na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije (Marulićev trg 19/20, Zagreb) održati različite zanimljive aktivnosti:

Odbor za odnose s javnošću , 20.05.2019 08:35 Prilog   Cijeli tekst
 
  Zapisnik o prethodnim rezultatima Izbora za predstavnika zaposlenika za člana Fakultetskog vijeća
Temeljem članka 9. stavka 4. točke 8. Izborni odbor objavljuje Zapisnik o prethodnim rezultatima Izbora za predstavnika zaposlenika za člana Fakultetskog vijeća Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Navedeni Zapisnik nalazi se u privitku.
Izborni odbor, 16.05.2019 13:36 Prilog   
 
  Zapisnik biračkog odbora
Temeljem članka 10. stavka 3. Pravilnika o postupku izbora radničkog vijeća, Birački odbor objavljuje Zapisnik Biračkog odbora. Zapisnik Biračkog odbora nalazi se u prilogu.
Birački odbor, 16.05.2019 12:52 Prilog   
 
  Stipendije japanske Vlade

Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski i diplomski (istraživački) studij, te stipendije za stručne studije na visokim školama u Japanu. Stipendije se dodjeljuju za početak studija u Japanu u akademskoj godini 2020-2021.

Rok za predaju prijava je sredina lipnja, a datumi testiranja u veleposlanstvu (pismeno testiranje i intervju) očekuje se krajem lipnja ili početkom srpnja. Točni će se datumi objaviti naknadno na stranicama veleposlanstva.

Uredništvo, 16.05.2019 11:52    Cijeli tekst
 
  Održan DIPMOD_5

U ponedjeljak 6. svibnja 2019. u Francuskom paviljonu održan je DIPMOD_5, manifestacija koja predstavlja finalni korak studiranja na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a na kojoj mladi neafirmirani dizajneri javnosti pokazuju svoj rad.
Revija je organizirana pod mentorstvom izv. prof. mr. art. Jasminke Končić, a diplomanti koji su predstavili svoje radove su Filip Čančer, Mina Dobrić i Tena Zovak, dok su kao gosti izlagali Matija Čop, Ivana Janjić i Mia Kovač.

Odbor za odnose s javnošću , 14.05.2019 10:50    Cijeli tekst
 
  1. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2019./20.

Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: 1. krug natječaja za mobilnost studenata.

Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 13.05.2019 16:58    
 
  Premijera futurističkog dokumentarno-igranog filma "Pogled u budućnost 2068."

U utorak 14. svibnja 2019. U CineStar kinu Branimir centra održat će se premijera futurističkog dokumentarno-igranog filma "Pogled u budućnost 2068.". Kostime za film osmislili su studenti druge godine diplomskog studija kostimografija Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta pod mentorstvom doc. dr. art. Ivane Bakal i Marina Sovara, ak.slik.graf, uz suradnicu Đurđicu Kocijančić, dipl. ing. i asistenticu Sanju Jakupec, mag.ing.des.tex. U dokumentarnom dijelu filma znanstvenici govore o tome kakav bi život mogao biti 2068.

Odbor za odnose s javnošću , 13.05.2019 14:33 Prilog   Cijeli tekst
 
  Okrugli stol Hrvatska pamet Hrvatskoj

Uz natjecanje razvojnih projekata s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata, nacionalna akcija Hrvatska pamet Hrvatskoj ove godine obuhvaća niz kontinuiranih aktivnosti kojima želimo još snažnije i sveobuhvatnije pokazati da su mladi obrazovani ljudi najveća vrijednost koju Hrvatska ima i kojima treba pomoći da svoje potencijale iskoriste u domovini.

Aktivnosti ujedinjene pod egidom "Budućnost u Hrvatskoj" provest će se u suradnji sa 6 hrvatskih sveučilišta na kojima ćemo organizirati okrugle stolove i tribine.

Uredništvo, 13.05.2019 13:01    Cijeli tekst
 
  Varteks dodijelio nagrade najuspješnijim studentima Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Rezultat suradnje Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Modne i tekstilne kompanije Varteks d.d predstavljen je na izložbi na najvećem hrvatskom festivalu dizajna - Zagreb Design Week-u koji je otvoren 7.svibnja 2019. godine.

Stručno povjerenstvo (prof.art. Paulina Jazvić - TTF, Tina Vrdoljak - kreativna direktorica Varteksa, Ivana Žanko, dipl.ing. - TTF, doc.dr.sc. Ivana Schwarz - TTF) te dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Gordana Pavlović, uručile nagrade za tri najuspješnija studentska rada:

Odbor za odnose s javnošću, 13.05.2019 12:56    Cijeli tekst