Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  Studenti TTF-a osvojili prvu nagradu na Climathonu 2019 u Varaždinu

U petak, 25. listopada 2019. održan je ovogodišnji Climathon, drugi hakaton održan na Sveučilištu u Zagrebu Geotehničkom fakultetu u Varaždinu. Na Climathonu 2019. sudjelovali su i studenti Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Stručnog studija u Varaždinu: Dora Kranjec, Sara Stojko, Lea Zelčić i Lara Bobek (dizajn obuće) te Patricija Osmeričić i Filip Ravenski (odjevna tehnologija), koji su prikazali idejni model Solarna jakna i pri tome osvojili 1. mjesto.

Climathon je organizirao konzorcij kojeg čine Climate KIC Hub Hrvatska - UNIZG- Geotehnički fakultet Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, Impact Hub Zagreb i Mreža znanja, a uz podršku grada Varaždina.

EIT Climate-KIC je europska mreža organizacija znanja i inovacija koje rade na akceleraciji tranzicije prema naprednom, inkluzivnom društvu otpornom na klimatske promjene, baziranom na cirkularnoj ekonomiji i gospodarstvu bez emisija ugljika. U sklopu promocije važnosti znanosti i inovacija, te važnosti klimatskih promjena ove godine je održan 12-satnom hakatonu za klimu na temu "Varaždin solarni grad". Više na www.climate-kic.org.
Događanje je započelo u jutarnjim satima radionicama na kojima su predstavljanje ideje, razrada ideja s mentorima te njihovo istraživanje i potvrđivanje kako bi se načinio i poslovni model za realizaciju ideje. Završetak je bio u večernjim satima na Sveučilištu u Zagrebu Geotehničkom fakultetu u Varaždinu gdje su u finalnim eventom - predstavljani najbolji timovi i ideje.

Na Varaždinskoj RTL TV emitiran je prilog o ovom događanju varazdinski.rtl.hr - Na geotehničkom fakultetu u Varaždinu drugu godinu zaredom održan Climathon/

Čestitamo!

  Prilog:
  TTF_studentice_Climathon.jpg
  Studenti_TTF_Climathon.jpg
  Nagradeni_Climathon.jpg

 
Odbor za odnose s javnošću, 31.10.2019 18:40