Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  OBAVIJEST PRISTUPNICIMA O PROVEDBI RAZREDBENIH ISPITA ZA UPIS NA DIPLOMSKE STUDIJE U AK. GOD. 2019./2020.

Provjera posebnih sposobnosti provodit će se 24. 9. 2019. prema rasporedu objavljenom u prilogu.

Pristupnik mora na ispit donijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu. Ako pristupnik ne pristupi ispitu u određeno vrijeme ili ako nema osobnu iskaznicu odnosno vozačku dozvolu, odnosno putovnicu, smatrat će se da je odustao od ispita.

Mole se pristupnici da za 2. izbor pripreme novu mapu.

Predane mape s radovima je potrebno preuzeti prije upisa na diplomski studij 26. i 27. rujna 2019. godine od 9 do 10 sati u prostoriji B-301/III kat, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Prilaz baruna Filipovića 28a, 1000o Zagreb.

Prodekanica za nastavu: Prof.dr.sc. Antoneta Tomljenović, 23.09.2019 15:59 Prilog   
 
  Prijem novoupisanih studenata I. godine i početak ak. god. 2019./2020.

Prijem novoupisanih studenata I. godine preddiplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb, održati će se za:

  1. Preddiplomski sveučilišni studij: TEKSTILNA TEHNOLOGIJA I INŽENJERSTVO (TTI) sa smjerom: Industrijski dizajn tekstila i odjeće (IDTO) i
  2. Preddiplomski sveučilišni studij: TEKSTILNI I MODNI DIZAJN (TMD)
u ponedjeljak, 30.9.2019. u 10,00 sati u prostoriji A-301, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb.

Mole se novoupisani studenti I. godine preddiplomskih sveučilišnih studija da dođu na Prijem jer će saznati bitne informacije u vezi studija i informacije o preuzimanju Studentske iskaznice.

Početak nastave za sve studente u ak. god. 2019./2020. je u ponedjeljak, 30.9.2019., prema rasporedu koji će biti oglašen na službenim mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta - Raspored sati.

Prodekanica za nastavu: prof. dr. sc. Antoneta Tomljenović, 23.09.2019 15:59    
 
  Međufakultetska suradnja Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti

U srijedu 25. rujan 2019. u 20 sati u Dvorani F22 Akademije dramskih umjetnosti, Frankopanska 22, Zagreb biti će izvedena predstava Zakopani u okviru ispita iz kolegija Suvremena i inovativna režija. Kostime za predstavu osmislile su Matija Dijanović i Dorotea Čiček, studentice druge godine diplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta smjer Kostimografija pod mentorstvom doc. dr. art. Ivane Bakal.
Predstava će se moći pogledati i na generalnoj probi 24. rujna 2019. te na reprizi 27. rujna 2019 u 20 sati.
Više o predstavi na www.facebook.com/events.

Odbor za odnose s javnošću, 23.09.2019 15:59 Prilog   
 
  Održana treća radionica u sklopu izložbe Priče koje kroje Varteks

Uz izložbu Priče koje kroje Varteks osmišljen je ciklus zanimljivih radionica koje će se održavati svake subote za trajanja izložbe, u organizaciji Varteksa, Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Muzeja za umjetnost i obrt.
U subotu 21. rujna 2019. održana je treća u nizu radionica OSLIKAVANJE VARTEKSOVIH GOTOVIH ODJEVNIH PREDMETA u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb, pod vodstvom studentica Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta Nike Vrbica i Barbare Jugovac.
Radionice su namijenjene srednjoškolskom uzrastu, studentima i odraslima.

Odbor za odnose s javnošću, 23.09.2019 12:43    Cijeli tekst
 
  Poziv na predstavljanje Nacionalnog izvješća HEInnovate za Republiku Hrvatsku

Pozivamo Vas na predstavljanje Nacionalnog izvješća HEInnovate za Republiku Hrvatsku koje će se održati 2. listopada 2019. u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, s početkom u 9:30 sati. Molimo Vas da svoje sudjelovanje s kontakt podacima (ime i prezime, naziv institucije, adresa elektroničke pošte) prijavite do 23. rujna 2019. na adresu elektroničke pošte: sanja.suto@mzo.hr.
U privitku se nalazi dnevni red događanja.

Odbor za odnose s javnošću, 20.09.2019 15:45 Prilog   Cijeli tekst
 
  NATJEČAJ

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb, Prilaz baruna Filipovića, 28a, raspisuje:

NATJEČAJ

  1. Za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u znanstveno-nastavnom zvanju izvanredni profesor, u znanstvenom području: Tehničke znanosti, znanstvenom polju: Tekstilna tehnologija, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu

  2. Za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u znanstveno-nastavnom zvanju izvanredni profesor, u znanstvenom području: Tehničke znanosti, znanstvenom polju: Tekstilna tehnologija, na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu

Poseban uvjet:

Pod točkom 1. Iskustva i znanja u području strukture i svojstva tekstilnih vlakana.
Kadrovska referada, 20.09.2019 13:48 Prilog   Cijeli tekst
 
  Tekstilno-tehnološki fakultet u Europskoj Noći istraživača

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet će se u Europskoj Noći istraživača u petak 27. rujna 2019. na Europskom trgu u Zagrebu od 17 do 22 sata prezentirati interaktivnom radionicom iz područja tekstilnog tiska "Obojena budućnost" koju su osmislile izv. prof. dr. sc. Martinia Ira Glogar i izv. prof. dr. sc. Ana Sutlović. Posjetitelji će upoznati termokomna bojila, naučiti do kakvih promjena u molekuli bojila dolazi zagrijavanjem, zašto su ta bojila pametna i kada postaju nevidljiva. Doc. dr. sc. Željko Knezić prezentirati će, tradicionalno atraktivan, "Živi tkalački stan" - dinamičnu radionicu u kojoj sudionici, sukladno uputama voditelja, dižu ruke, okreću se, naizmjenično čuče, ustaju i "plešu" pri čemu zajedničkim snagama stvaraju vlastitu tkaninu. U pripremi i realizaciji svih radionica sudjeluju studenti Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta smjera: Tekstilna kemija, materijali i ekologija, Dizajn tekstila i Industrijski dizajn tekstila.

Odbor za odnose s javnošću, 19.09.2019 14:33 Prilog   Cijeli tekst
 
  Dan Znanstveno-istraživačkog centra za tekstil u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, 25. rujna 2019.

Znanstveno-istraživački centar za tekstil (Textile Science Research Centre - TSRC), koji od 2008. djeluje na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu ove godine predstavlja istraživačke i umjetničke potencijale, te popularizira tekstilnu znanost kroz temu: KRUŽNO GOSPODARSTVO - IZAZOV ZA SEKTOR TEKSTILA/ODJEĆE/KOŽE/OBUĆE
Program i kratki sažeci predavanja su sastavni dio ove vijesti, te se nadamo se da će Vas program zainteresirati i potaknuti na dolazak u: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska c.18, Zagreb, 25. rujna 2019. u 9.00.

Prof.dr.sc. Sandra Bischof, voditeljica Znanstveno-istraživačkog centra za tekstil, 19.09.2019 08:04 Prilog   
 
  BUDI MODEL, ZARADI I NOSI INDONEZIJSKI BATIK

Veleposlanstvo Republike Indonezije povodom Dana neovisnosti Republike Indonezije koje će se održati 7. listopada 2019. u Hotelu Sheraton, Ul. kneza Borne 2, Zagreb i 9. listopada 2019. na Cvjetnom trgu u Zagrebu upriličit će modnu reviju indonezijskog batika.
Za potrebe provedbe modne revije, potrebno je 8 ženskih i 3 muških modela. Studentima je osigurana određena naknada prema dogovoru uz angažman od nekoliko sati u kasno-popodnevnom terminu na oba dana događanja, te kratka proba 6. listopada 2019.
Molimo sve zainteresirane studente da se jave na e-mail: pensosbud.zagreb@kemlu.go.id

Odbor za odnose s javnošću, 18.09.2019 13:29 Prilog   
 
  Program događanja projekta „Hrvatska glagoljaška baština“

Nadbiskupski pastoralni institut u suradnji s Društvom prijatelja glagoljice i ove pastoralne godine nastavlja provoditi projekt „Hrvatska glagoljaška baština“, koji ima za cilj prezentirati ovaj dio naše baštine. Prva ovogodišnja tribina održat će se u srijedu 9. listopada 2019. u 19 sati u Dvorani II Nadbiskupskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a, Zagreb. Prvu tribinu pod naslovom Glagoljaško pjevanje: sličnosti i razlike. Prezentacija napjeva iz nekoliko župa od otoka Paga do Neretvanske doline održat će dr. sc. Dragan Nimac iz Hrvatske kulturne udruge.
U privitku se nalazi plakat s programom događanja za akademsku godinu 2019./2020.

Odbor za odnose s javnošću, 18.09.2019 12:11 Prilog