Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 
 Kalendar nastave
 
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2018/2019)
Merlin stara inačica (2017/2018)
 
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
 
RSS feed Srca
RSS feed Sveučilišnog računskog centra

Četrdeset prvo predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Pozivamo vas na predavanje na engleskom jeziku „End User Computing - Today and Tomorrow...“ u petak 14. 6. 2019. u 14:00 sati u dvorani E2 u Sveučilišnom računskom centru, Marohnićeva 5.Održan MoodleMoot Hrvatska 2019

Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce) i ove je godine organizirao tradicionalno godišnje okupljanje moodlera, odnosno svih koji se bave sustavom Moodle (alat za e-učenje) ili su zainteresirani za njega.Priznanje Srcu na EUNIS konferenciji za rad o digitalnim značkama

Na konferenciji EUNIS 2019, 6. lipnja 2019. u Trondheimu, Norveška, Srcu je dodijeljeno priznanje za rad "Why digital badges matter? (SRCE experience)".Web Archiving Conference 2019 obilježava 15 godina HAW-a

U Zagrebu se od 6. do 7. lipnja održava međunarodna konferencija Web Archiving Conference 2019 na kojoj se obilježava 15 godina Hrvatskog arhiva weba - HAW-a, projekta Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Srca.U Hrčku omogućen prikaz članaka u XML formatu

Na sučelju portala Hrčak omogućen je prikaz radova koji su izrađeni i objavljeni u XML formatu sukladno JATS standardu, čime se radovi u cijelosti mogu čitati i interaktivno koristiti izravno iz sučelja web preglednika.Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 


 
Laboratorij za računalno konstruiranje odjeće
 
 
Oprema:

Naziv: Suvremeni računalni sustav za gradiranje krojeva i izradu krojnih slika tt. Lectra
Opis: Laboratorij za konstrukcijsku pripremu odjeće opremljen je s 15 grafičkih radnih stanica s karakterističnim ulaznim i izlaznim jedinicama (3D body scanner, crtalo, digitalizator). Na grafičkim radnim stanicama instaliran su najnovije verzije programskih paketa za pripremu krojnih dijelova i krojnih slika za proces proizvodnje odjeće, kao i programski paket za kreiranje tekstila i odjeće tt. Lectra. Radne stanice međusobno su umrežene i spojene na Internet.
Programski paketi namijenjeni konstrukcijskoj pripremi na hrvatskom su jeziku te omogućuju razmjerno jednostavno rukovanje i obuku.
Suvremeni računalni sustav za gradiranje krojeva i izradu krojnih slika tt. Lectra


Naziv: Grafička radna stanica za digitalizaciju krojnih dijelova
Opis: Grafička radna stanica za digitalizaciju krojnih dijelova opremljena je s digitalizatorom aktivne radne površine 152 x 112 cm koji služi za unos krojnih dijelova u računalni sustav konstrukcije pripreme. Digitalizacija točaka se izvodi pomoću uputnika (miša) s vrlo visokom točnošću od 0.01 cm.
Grafička radna stanica za digitalizaciju krojnih dijelova


Naziv: Grafička radna stanica za dizajn
Opis: Grafička radna stanica za dizajn tekstila i odjeće ima instalirani programski paket PrimaVision (s programskim modulima GRAPHICSMODE i DRAPINGMODE) tt. Lectra, pomoću kojeg se na razmjerno jednostavan način mogu izraditi novi idejni projekti odjeće koristeći pri tome grafički tablet s olovkom ili uputnikom s 5 tipaka. Grafički tableti sa olovkama u velikoj mjeri olakšavaju rad na računalu i otvaraju novu dimenziju kreativnom stvaranju novog modela.
Grafička radna stanica za dizajn


Naziv: Grafička radna stanica konstrukcijske pripreme u odjevnoj industriji
Opis: Tipična grafička radna stanica namijenjena konstrukcijskoj pripremi odjevne industrije ima instalirane programske pakete Modaris (s programskim modulima BASICMOD, STYLER i PROGRADER) i Diamino (s programskim modulima BASICMARK i ACTIMARK) tt. Lectra koji omogućuju potpunu pripremu krojnih dijelova i krojnih slika za proces proizvodnje odjeće.
Grafička radna stanica konstrukcijske pripreme u odjevnoj industriji


Naziv: 3D scanner za snimanje tijela
Opis: 3D body scanner (Vitus smart) ulazna je jedinica računalnog sustava konstrukcijske pripreme. Područje skeniranja 1000x800 mm i 2040 mm visine. Skeniranje se izvodi sustavom od 8 kamera i traje 10-12 s, pri čemu se izdvoji 500 000 do 600 000 prostornih koordinata skeniranog tijela. Procesiranje podataka traje 40-tak sekundi, te se nakon toga korištenjem programskog paketa ScanWorx V 2.7.2. izdvajaju mjere ljudskog tijela za izradu kroja po mjeri. Programski paket daje mogućnost korekcije dobivenih tjelesnih mjera kao i dodavanje novih.
3D scanner za snimanje tijela


Naziv: Crtalo računalnog sustava konstrukcijske pripreme u odjevnoj industriji
Opis: Alys 30 je inkjet crtalo koje služi za iscrtavanje krojnih dijelova i krojnih slika. Širina iscrtavanja je 1.83m, odlikuje se brzim i tihim radom, a krojne dijelove i krojne slike iscrtava u dvije različite rezolucije 90 dpi i 180 dpi.
Upravljanje crtalom se izvodi pomoću programskih paketa JustPrint ili VigiPrint stvarajući pri tome listu prioriteta iscrtavanja krojnih slika.
Brzina iscrtavanja je 30m/h, krojnih slika u nižoj rezoluciji ili 17 m/h u višoj rezoluciji.
Crtalo računalnog sustava konstrukcijske pripreme u odjevnoj industriji


Naziv: FitNet server
Opis: Programski paket FitNet tt Lectra povezuje podatke dobivene mjerenjem ljudskog tijela i kroj odjevnog predmeta u svrhu dobivanja kroja po mjeri.
FitNet server služi za izradu veze između mjera i kroja te dizajna odjevnog predmeta. Pri tome se stvara grafičko sučelje za FitNet store koje potencijalnom korisniku odjeće po mjeri dozvoljava izbor različitih elemenata odjevnog predmeta i izbor materijala od kojih će se izraditi odjevni predmet.
FitNet server


 
Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 

IP-2018-01-6363 Development and thermal properties of intelligent clothing
 

Textile Science Research Centre
 

Servis tekstilnih europskih projekata
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info