Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 
 Kalendar nastave
 2019./2020.
 
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2019/2020)
Merlin stara inačica (2018/2019)
 
    TTF Facebook
   TTF YouTube
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
 
RSS feed Srca
RSS feed Sveučilišnog računskog centra

Preko 10.000 e-kolegija već u rujnu

Za akademsku godinu 2019./2020. već je u rujnu na sustavu Merlin otvoreno više od 10.000 e-kolegija, a do sada je upisano više od 3.833 nastavnika i preko 26.000 studenata.Stručnjaci Srca sudjelovali u razvoju sustava elektroničkih identiteta Sveučilišta u Mostaru

Na Sveučilištu u Mostaru 26. 9. 2019. svečano je predstavljen sustav elektroničkih identiteta u čijem su razvoju sudjelovali stručnjaci iz Sveučilišnog računskog centra Srca.Tjedan Centra za e-učenje

U tijeku je Tjedan Centra za e-učenje i do sada su održane brojne aktivnosti. Između ostalog, pogledajte o čemu se raspravljalo na okruglom stolu na temu: "Koliko smo unaprijedili nastavu u visokom obrazovanju primjenom e-učenja?".U Srcu održan radni sastanak tima ARGO u sklopu projekta EOSC-hub

U razdoblju od 23. 9. do 25. 9. 2019. u Srcu je održan radni sastanak tima ARGO koji u sklopu H2020 projekta EOSC-hub radi na razvoju, integraciji i održavanju središnjih infrastrukturnih i kolaboracijskih servisa.Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 


 
Poslijediplomski specijalistički studiji
 
 

Poslijediplomski specijalistički studiji na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su zbog potrebe za usavršavanjem na području tekstila i mode koje bi pratilo brzi razvitak u individualnom pristupu unikatnog (umjetničkog) tekstila i unikatne odjeće u modnoj produkciji te modne promjene i uvođenje novih tehnologija i konkurentnosti na vanjskim tržištima.
Poslijediplomski specijalistički studiji organiziraju se s dijelom vremena (part-time) u trajanju od tri semestra (Umjetnost tekstilom, Visoka moda) te dva semestra (Dizajn i tehnologija modne odjeće).

Poslijediplomski specijalistiški studiji izvodi se kao smjer:

Na studij Umjetnost tekstilom i Visoka moda se mogu upisati pristupnici sa završenim diplomskim studijem (magistar) Tekstilnog i modnog dizajna kao i sa studijem likovne akademije i dizajna te studenti koji su diplomirali na Tekstilno-tehnološkom fakultetu na smjeru Dizajna i projektiranje tekstila i odjeće. Na studij Dizajn i tehnologija modne odjeće mogu se upisati pristupnici sa završenim diplomskim studijem Tekstilno-tehnološkog fakulteta i drugih fakulteta.

Kriteriji za odabir polaznika postignuti su rezultati u obrazovnom procesu (prosjek ocjena, poznavanje stranih jezika, realizirani projekti, rad na računalu i sl.) i dosadašnji stručni rad i rezultati na području tekstilnog i modnog dizajna.
Troškove poslijediplomskog studija  specijalizanti su dužni podmiriti unaprijed za svaki semestar studija ili osigurati plaćanje sklapanjem ugovora o  studiju između Fakulteta i pravne osobe koja će financirati studij.

Studij ostvaruje sve potrebne kriterije suvremenog pristupa u istraživanju i obrazovanju i zasniva se na interaktivnom odnosu nastavnika i specijalizanta u oblikovanju predmetnog područja. Studij je interdisciplinaran i koncipiran tako da povezuje  interese industrije i privatnog poduzetništva (kao na primjer manufakture) za unikatnim tekstilom i odjećom kao temelja za razvitak novih modnih "brandova". Organizira se uz suradnju inozemnih i hrvatskih visokih učilišta te muzejskih institucija (Akademija likovnih umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt, Etnografski muzej). Program studija  je usporediv sa sličnim studijima na Les Ecoles de la Chambre, Syndicale de la Coture Parisienne, Istituto Europeo di design, London College of Fashion, The Manchester Metropolitan University, FIT New York. Tijekom studija omogućena je vertikalna i horizontalna pokretljivost studenata, a time i mogućnost usvajanja znanja iz obveznih i izbornih predmeta na drugim sveučilišnim institucijama u zemlji i inozemstvu.
Kompetencije završenog specijaliste iz područja Umjetnost tekstilom i specijaliste iz područja Visoka moda postižu se prisvajanjem znanja, tehnika i vještina iz umjetničkih, društvenih, humanističkih i tehničkih područja koja su nužna za razvoj kreativnog specijalističkog profila iz predloženih specijalističkih područja.
Završetkom specijalističkog studija otvorena je mogućnost za nastavak studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i drugim institucijama sveučilišnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Mogućnosti zaposlenja specijalista iz predloženih područja kreću se od Tekstilno-tehnološkog fakulteta, muzeja i medija do manufakture, privatnog poduzetništva, tekstilne industrije itd.

 
Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

Textile Science Research Centre
 
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 

IP-2018-01-6363 Development and thermal properties of intelligent clothing
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info